top of page

Välkommen till NOVA's gruppträning! 

På vår träningsanläggning i Kalix erbjuder dig flertalet gruppträningsformer, allt från lugn meditativ träning till högintensiv konditionsträning. 
 
De flesta av våra gruppträningsformer är aktiva under hela året medan andra erbjuds i kursform veckovis. Nedan följer en kort passbeskrivning för respektive träningsform.
Vid frågor och funderingar kontakta receptionen eller skicka ett mail till info@novagym.se
För bokning direkt klicka här

Aerobic

Aerobic bas - VILANDE. Ett svettigt konditionspass där vi bygger ihop enkla grundsteg till en glad koreografi och härlig musik. Inga förkunskaper krävs. 

Aerobic - VILANDE. På detta pass utvecklar vi grundstegen och bygger ihop en koreografi som vi sedan dansar ut med glädje. Tid: 60 min.

Body Pump

Ett skivstångspass med fokus på grundstyrka och muskeluthållighet. Vi gör många repetitioner av varje övning och du väljer själv vilken vikt du vill ha. Instruktören guidar dig till god och säker teknik. Inga förkunskaper krävs. Tid: 30-, 45- och 60 min.

Box

Tufft, svettigt och härligt. Vi jobbar med uppercuts, jabbar, sparkar och andra boxningsinspirerande övningar. Ett pass där du tränar hela kroppen, flås och styrka byggs upp. Tid: 45 min.

Crosstraining

Funktionell och högintensiv träning i stationsform. Vi tränar styrka, spänst, rörlighet, kondition och koordination. Passet varieras från gång till gång så du hela tiden utmanas och utvecklas. Tid: 45 min.

Cykel

Fartfylld och skonsam intervallträning på cykel med tyngdpunkt på kondition. Vi cyklar till inspirerande musik där du själv bestämmer hur utmanande klassen ska bli. Du kan välja mellan 30-, 45- och 60 minuters pass.

Dans

Attendance, Streetdance, Aerobicdance, AfroHouse, you name it, we got it!

FLXmove

En klass där vi jobbar med rörelse, flexibilitet, balans och styrka. Vi använder oss av vår egen kroppsvikt som belastning och jobbar igenom kroppen i flödande rörelser till motiverande musik. Klassen körs med fördel barfota och mattor finns att låna. Passar ALLA och kan med fördel kombineras med andra pass. 
Tid: 45 min

Grit

Ett fysiskt och tufft pass där vi jobbar med stång och gör styrkeövningar. Träningen förbättrar din syreupptagningsförmåga, styrka och uthållighet. Tid: 30 min.

Gympa

Enkla rörelser till glad musik! Konditions- och styrketräning för hela kroppen där inga förkunskaper krävs. Tid: 45- och 60 min.

Gympa 60+

Ett svettigt och härligt pass med mycket glädje och energi. Vi jobbar med enkla, roliga och balansutmanande övningar. Vi tränar till tonerna av gamla godingar och nya favoriter.  Alla kan! Tid: 60 min.

MRL (mage-rumpa-lår)

Ett intervallbaserat träningspass med fokus på underkroppen. Under 30 minuter tränar vi styrka, explosivitet, stabilitet och balans. Tid: 30 min.

Soma Move

VILANDE - Vi arbetar med kroppen som motstånd och underlaget som redskap. Hela passet är ett oavbrutet flöde av rörelsemönster där vi arbetar med kroppen som en enhet. Tid: 45 min.

Stark, stolt - MAMMA!

VILANDE - En 5 veckors kurs för dig som ska bli mamma eller redan fått barn. Vi varvar lättare teori med säker, rolig och inspirerande träning! Allt anpassat efter ”mammakroppen” och de delar som behöver aktiveras och stärkas efter en graviditet. Tid:60 min.

 

Stretch- och töj

VILANDE! Töja, sträcka, böja - en skön genomgång av kroppens stora muskler. Kombineras gärna med konditionsträning. 

Tabata

Kombinerat styrke- och konditionspass där vi jobbar i tabataintervaller (20 sek aktivt-10 sek vila). Under en halvtimme hinner vi effektivt träna igenom hela kroppen. Endorfinrus! Tid: 30 min. 

TC Energy

VILANDE! Ett högintensivt pass med fokus på puls, styrka och spänst. Konditionshöjande moment på bräda varvas med styrkeövningar med skivstång. Obs! Inget koreografiskt danspass. Hopp förekommer. Garanterad svettfaktor. 
Tid: 50 min.

Torso

En träningsform där vi fokuserar på styrka i mage och rygg. Denna träning passar dig som är nybörjare och behöver bygga upp din bålmuskulatur men även för dig som är vältränad och behöver ett komplement till din kondition- och styrketräning. Tid: 30 min.

TRX

På detta pass jobbar vi med styrka, balans och stabilitet i TRX band. Vi använder endast kroppen som vikt och passet kan därför anpassas till de flesta. Mer funktionellt än så här kan det inte bli! Tid: 30 min. 

Yoga

Vår Yoga är en fysisk form som bygger på grunden Hatha Yoga med asanas (positioner) samt vinyasa (rörelse). Grundprincipen är klassisk och levande. Hit kommer du för att finna harmoni, koncentration, fokus, styrka och uppleva glädje. Tid: 60 min. 

Yinyoga

Ett lugnt pass med fokus på den inre känslan.  Vi håller yogapositionerna i mer än 3 minuter och kommer därigenom åt bindväv, ligament och leder. Denna typ av yoga motverkar stelhet i kroppen. Alla kan vara med! Tid: 60 min.

Zumba

Konditionsträning i dansformat. Zumba byggs upp med steg ur olika dansstilar till toner av främst latinska rytmer. Glädje och endorfinrus på hög nivå! Tid: 45- och 60 min.

Zumba Gold

En lugnare form av zumba som passar nybörjare och de som vill dansa i lite lugnare tempo. Zumba gold innehåller inga hopp eller snurrar. Ren dansglädje! Lämpar sig väl för äldre. Tid: 60 min.

Barngympa 4-6 år

VILANDE - Kursform. Under en termin får barnen leka, svettas, hoppa, dansa, träna motorik och balans, stärka sin kroppsuppfattning och samspela med andra barn. Vi tränar för att hitta glädje i rörelse! Barngympan leds av Jenny Blomstedt. 

Please reload

bottom of page